sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kierrätystä ja Huutolöytöjä - ja vähän shoppailuakin...

Pikkasen tässä synnytyksen jälkeen pääsi lipsahtamaan taas tuonne shoppailun puolelle, mikä nyt kun hormonit alkavat vähän tasaantua harmittaa kyllä. Eniten ehkä se, että piti mennä ostamaan kauhealla kiireellä Pikku-Ukolle leikkimattoa ja pehmokirjoja IKEAsta vaikka vasta nyt se alkaa olla siinä iässä, että ne kiinnostavat (tosin makuullaan se ei vieläkään halua olla, joten se siitä leikkimatosta sitten). Siinä olisi vaikka miten päin ehtinyt hommata noita käytettynäkin ja pestä vaan sitten huolella. Toinen harmittava - ja tässä kohtaa shoppailuvillitykseni tajusinkin, mutten silti pysäyttänyt - oli talvea varten ostetut collegehaalari ja fleece-kerrasto. Henkkamaukka lähetti vielä perään jonkun kuvaston, jossa yrittivät vakuuttaa miten eettistä ja ihanaa heidän vauvanvaatteiden tuotantonsa on. Se ehkä voi ollakin, mutta kun muu konserni tuottaa vaatteet Bangladeshin romahtavissa vaatetehtaissa, niin meikäläiselle ei kyllä jäänyt hyvä olo siitä, että tein kovin eettisiä valintoja siinä kohti.

Iloitsen silti siitä, että lähikulmille aukeaa pian itsepalvelukirpputori - aion ottaa rutiiniksi piipahtaa siellä säännöllisesti niin ostamassa kuin myymässäkin. Huomiseksi olen lupautunut kaverin kanssa keikalle kierrätyskeskukseen, jossa minun olisi tarkoitus päästä taas pienestä lastista tavaraa eroon. Lastenvaatteet ja tarvikkeet taidan kuitenkin myydä kirpputorilla, kun niistä voi jotain pennosia saada takaisin (ja se kirppis nyt on siinä ihan vieressä, kohta).

Olen silti tosi tyytyväinen muutamista viimeaikaisista hankinnoista, jotka älysin tehdä pääosin Huuto.netin kautta. Nimittäin: 
  • Hääpuku. Nojuu, vähän jouduttiin sitä äidin kanssa tuunaamaan synnytyksestä jääneiden ylimääräisten raskausläskien vuoksi, mutta alunperin 1500 euron puvusta maksoin alle 400e ja edellinen käyttäjä oli pesettänyt ja huoltanut sen niin priimaan kuntoon, ettei kukaan olisi käytetyksi arvannut. Ja mulla oli ihana olo siinä, se oli ihan unelmien puku. 
  • Priimat kolikkohuivi- ja toppi vatsatanssiin muutamalla eurolla. Nyt vasta päästäänkin harrastamaan, heti huomenna menee kokeiluun!
  • Stokken TrippTrapp -syöttötuoli alle 30e. Juu, oli maalattu ja muutamia käytön jälkiä näkyvissä. Ja juu piti hakea vähän kauempaa, mutta reitti oli mökkimatkan varrella, joten oli kyllä ihan mieletön löytö. Sen myynyt tyttökin noutaessa vähän harmitteli, että oli niin halvalla laittanut, mutta yritin vakuuttaa, että meillä tuoli tulee kuitenkin suureen tarpeeseen. 
Pitää jatkossakin koittaa muistaa, että käytettynä saa vaikka mitä hyvää tavaraa ja ihan turha ostaa kaikkea aina uutena. Senkin puoleen hyvä, kun ei tuota rahaa pian ole ihan samalla tavalla kuin ennen, kun mun 3kk:n täyspalkkakausi loppui ja nyt elellään sillä 70% Kelan vanhempainrahalla. Pitäisikin muistaa vaihtaa veroprosentti oikeansuuruiseksi ennen seuraavaa maksua, niin jäisi edes vähän enemmän käyttövaroja. Sen verran varovainen noiden Huutohommien kanssa pitää olla, sillä sekin koukuttaa kummasti - viimeksi viimeyönä löysin itseni helpottamassa unettomuutta selaamalla Huudon lastentarvikeosastoa... Ja ihan turhia ostoja ovat kaikki niiden tavaroiden hankinnat, joita oikeasti ei tarvitse oli ne sitten hommattu käytettynä tai uutena. Vauvanvaatteiden kokoja 50-68 meillä ainakin oli ihan yli tarpeen, joten lupasin itselleni odotella hetken ennen kuin hommaan yhtään lisää... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti