torstai 13. maaliskuuta 2014

Ai imettäjä saisikin laihduttaa?

Katselin (siinä herkkuja syödessäni, kuinkas muuten) vähän Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaa - tätä jaksoa. Ja siinähän sanottiin sitten, että parin viime vuoden tutkimusten mukaan se kovakaan laihdutus ei toisi niitä liikkeelle lähteviä kuona-aineita maitoon, vaan ainoa vaara piilee siinä, että maidon määrä ja laatu voivat kärsiä. Tuon jakson laihduttaja aloitti siis projektin, kun neljäs lapsensa oli nelikuinen ja pystyi seuraavien kuuden kuukauden aikana pudottamaan yli 28 kiloa - ilman, että imetystä piti lopettaa. Siinä sitten mietittävää meikäläiselle, jonka paino on jäänyt junnaamaan siihen 78 kiloon... Ei kauheasti tekosyyt nyt auta. Menin ohjelman katsottuani kiltisti koiran kanssa 6km juoksulenkille ihanaan kevätaurinkoon ja vähän pirteämpi olokin tuli, vaikka yö Pikku-Ukon kanssa oli taas jotenkin hankala (toka hammas ei vieläkään ole tullut limakalvon läpi ja kiusaa selvästi).

Nyt sitten vain oma tavoite paperille. Jos en raskaudu tässä välissä, niin töihin mennessä haluaisin, että multa olisi tippunut pois 10 kiloa. Siihen on viisi kuukautta, tai vähän vajaat, joten aika lailla puoli kiloa viikossa -tahtia voi sitten jatkaa tästä eteenkinpäin. Mutta nyt ei tarvitse ainakaan tuon imetyksen vuoksi jarrutella ja pelätä, että mitähän roskaa syydän pojan elimistöön, jos treenaan kunnolla. Niin että nyt se on sitten sanottu. Elokuussa mä painan 68 kiloa ja mahdun taas 38 koon housuihin. It's a promise.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Pystyt siihen varmasti! =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä tavoite! Itsekin näin vilauksen tuosta jaksosta ja olin ihan huojentunut, kun olen ollut samassa luulossa ettei imettäessä saa laihduttaa tavoitteellisesti. Mulla synnytyksestä on vasta viisi viikkoa, mutta olen tosi kiusaantunut siitä, että kannan kymmentä liikakiloa eikä puntarin lukema ole oikeastaan pienentynyt sitten ensimmäisten kotipäivien. Jotenkin ajattelin, että imetyksen laihduttava vaikutus olisi sellainen, että hups vaan kilot katoaa kun lapsi on tississä kiinni. En tiedä kauanko sellaista vaikutusta pitäisi odotella... Haluan takaisin omaan painooni, olen himpan verran kyllästynyt kulkemaan naruviritykset pöksyjen napeissa, haluan viimein pitää omia vaatteitani!

  Tsemppiä kilojen karkoitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ainakin minun kokemuksista kannattaa ottaa oppia ja helpommalla muutenkin pääsee, kun suhtautuu niin, että joutuu kuitenkin työstämään ne kilot jotenkin muutenkin kuin imettämällä veks. Sä olet niin aktiivinen, että toisaalta jo ihan paluu enemmän arkeen voi tehdä jo sen verran kalorivajetta, ettei joudu ihan hirveästi ekstraa sen jälkeen tekemään.

   Kiitän tsempistä ja toivotan hurjasti myös sinnepäin!

   Poista