torstai 6. maaliskuuta 2014

Uusi kestovaippakokeilu ja ehkä nopein laksatiivi ikinä..

Mikä siinä on, että nykyisin aina jos uskaltaudun kokeilemaan niitä kestovaippoja, ei mene kuin hetki ja se on töräytetty täyteen tahnaa? Murphyn laki?

Nyt kun meillä (muka) on taas Pikku-Ukon vatsan toiminta normalisoitunut sen verran, että ummetusta ei enää ole (jee!), niin ajattelin taas kokeilla niitä kestovaippoja. Jo senkin vuoksi haluaisin ne mukaan kuvioon, että oikeasti nuo kertakäyttövaipat tuntuvat imevän ja imevän ja kohtahan sitä pitää alkaa miettiä jo tuota potattamisen alkeita, niin tuntuisi järkevältä alkaa jo nyt saada lapselle ymmärrystä siitä, että kun pissaa tulee märkä olo. Toki siten, että vanhemmat vaihtavat sen kyllä, mutta että siis sen lapsikin tuntisi ja hoksaisi.

Pikku-Ukko teki kunnon kakat vaippaan ja ajattelin, että nyt on meidän sauma kokeilla. Ehdin taas yrittää sen kaksi vaippaa ja pidin huolta, että vaihtoväli oli huomattavasti tiheämpi kuin mitä kertseillä, jotta pojan olisi kuitenkin mukava olla. Tuon aamukakan jälkeen oltiin syöty välipalaksi sosetta ja pakastepuolukoita, ajattelin että kun ikenet ovat kipeät niin niitä jäisiä marjoja olisi kiva pyöritellä suussa. Niin kuin olikin, poika oli ihan liekeissä. Vaan niillä oli myös yllättävä sivuvaikutus. Meni kaksi ja puoli tuntia, ja suoli tyhjeni uudelleen. Olisinpa tiennyt jäisten puolukoiden laksatiivisista ominaisuuksista silloin kun tuolla vielä oli sitä ummetusta, silloin oltaisiin varmaan itketty ilosta! Nyt kun sitä shaibaa oli taas vaatteet, poika ja vaipan kaikki kerrokset täynnä, niin itku kyllä tuli, muttei ihan ilosta. Varsinkin, kun Pikku-Ukko länttäsi itsensä pylly edellä lattiaan siinä tohinassa...

Jahka saatiin kriisi selätettyä ja vaipat pestyä olen ottanut niitä kestovaippoja kuitenkin mukaan meidän arkeen. Yritän uskoa siihen, että jokainen kertsi, jonka jätän käyttämättä pelastaa vähän edes maailmaa ja että siitä on hyötyä. Ja pojan peffan ihokin on nyt pysynyt vielä hyvänä, ainakin silloin kun tulee pelkkiä pisuvaippoja ja älyän vaihtaa tosi tiheään. Ehkä meistäkin vielä tulee ainakin valtaosin kestoilijoita joku päivä? Otamme kuitenkin nyt vielä yhden vaipan kerrallaan. Vielä kun muistaisi näitä kriisejä ajatellen laittaa sen riisipaperin sinne väliin, ehkä se kakkakin olisi vielä ok hoitaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti