lauantai 30. marraskuuta 2013

Yhtäkkiä maistuu se mahallaan olokin

Tää on niin jännä juttu tämä kehitys. Nyt viikon verran Pikku-Ukko - joka siis ennen veti hirveät kilarit kun yhtään sitä yritti pitää mahallaan - on yhtäkkiä alkanut viihtyä enemmän ja enemmän mahallaan. En tiedä johtuuko esim. kaurapuuron aiheuttamasta vatsavaivasta vai mikä on, mutta sängyssä tuo saattaa yöllä jo kääntyä mahalleen, mitä keskoskuolemariskin pelossa vahdin nyt hysteerisenä ja kääntelen takaisin selälleen heti kun poika nukahtaa. Ja päivisin kyllä edelleen tuo on kääntymässä selälleen heti kun käsistä loppuu voima, mutta nyt on kyllä selvästi enemmän yritystä kuin ennen. Tekniikkaa tosin ei ole sitäkään vertaa, mutta nyt on taas vähän enemmän toivoa siitä, että tuo joskus (mielellään ennen kuin opettelee kävelemään tms.) oppisi ryömimään ja vaikka konttaamaankin ;)

2 kommenttia:

  1. Käytännössähän siinä vaiheessa, kun lapsi osaa itse kääntyä mahalleen, kätkytkuolemariskiä ei enää ole :) Muutenkin kriittisin aika on 2-4 kk iässä ja harvinainen se on kaiken kaikkiaan, joten ei kannata olla huolissaan ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa huojentavaa kuulla, että tuo vatsallaan nukkuminen ei ole enää omaehtoisen kääntymisen jälkeen riski. Ja tiedänhän minä, että se kätkytkuoleman riski joka tapauksessa on pieni, mutta kun se tuntuu niin mystiseltä ja sattumanvaraiselta ja siksi vielä pelottavammalta. Ja kun sitä nyt on tämmöinen ressierkki, niin koko ajan pitää jostain olla huolissaan - tosin ehkä nyt voin vaihtaa sitä huolestumiskohdetta johonkin muuhun ;)

      Poista