torstai 21. marraskuuta 2013

No johan löytyi maku, josta tuo tykkää!

Nimittäin päärynä.

Mietin jo, että olisin kuitenkin ottanut seuraavaksi vaikka parsa- tai kukkakaalia, mutta kun hedelmävadissa neljä päärynää alkoi ilmoitella vanhenemisesta, kuorin ne, iskin palasiksi ja keitin pikapikaa (liian isossa vesimäärässä, mikä siinä on, ettei voi vaan ymmärtää miten paljon hedelmistä itsestään tulee keitettäessä vettä...?). Lopputuotteesta pystyi (ylimääräisen veden kaatamisen jälkeen) haarukalla mössätä just hyvää sosetta, jossa oli jo vähän biittejä ja kuiturihmoja. Ei tuntunut makeamman syömisen kanssa haittaavan epätasalaatuinen koostumus sitten yhtään, Pikku-Ukko melkein hyökkäsi kiinni lusikkaan ja halusi taas itse lusikoida mössöä sisään - toisin kuin tässä viime aikoina perunan ja porkkanan kanssa..

Eli iloisia uutisia kiinteiden ruokien rintamalta. Seuraavankin olen jo päättänyt, nimittäin (gluteeniton) kaura. Kuulemma se pienikin määrä gluteenia, jota tavallisissa puurokauroissa on, voi altistaa keliakialle kun alle 1-v syöttää, joten koitan etsiä kaverin mainostamaa luontaisesti gluteenitonta kaurahiutaletta jostain. Sitten päästäisiin iltapuuron makuun, toivottavasti!

3 kommenttia:

 1. Tää on jännä tää viljahomma, kun ihmisillä on kahta ihan päinvastaista ajatusta tästä. Eli että viljojen panttaaminen myöhemmälle iälle aiheuttaa keliakiaa ja sitten, että viljojen panttaaminen myöhemmälle iälle estäisi sitä. Oletko sinä selvittänyt tarkemmin aiheeseen liittyviä tutkimuksia? Mulla olis sellainen käsitys, että tuo suositus antaa viljat aikaisin olisi uudempaa tulosta...

  Inka

  VastaaPoista
 2. Hirmu hyvä kysymys! Tein vähän lisätutkimusta ja ainakin näemmä Umeån yliopistossa olisivat juuri päinvastaista tutkimustulosta saaneet, eli siis juuri niin kuin sanoit että aikainen gluteenialtistus rintaruokinnan aikana vähentäisi keliakiaa: http://consumer.healthday.com/women-s-health-information-34/breast-feeding-news-82/early-exposure-to-gluten-may-help-babies-avoid-celiac-risk-study-673515.html

  Koska aihe on mielenkiintoinen, teen vähän syvempää tutkimusta vielä ja palaan asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä löytyy :) Me tosin aloitettiin jo kaurapuurolla (poika 5 kk), kun olin nähnyt enemmän noita "aikaisin parempi" - juttuja. Ja muutenkin olen ymmärtänyt, että allergioiden puolesta ei ole hyvä pantata mitään.

   Inka
   Tuohon olen törmännyt muuten aikaisemminkin, että jos imettää, niin kannattaa antaa viljat vielä kun imettää. Kuulostaa aika järkeenkäyvältä.

   Poista