perjantai 1. marraskuuta 2013

Piti säästää lokakuu, mutta toisin kävi

No ihan todella ei alkanut tämä rahansäästö niin kuin Strömsössä, vaan hyvistä aikeista huolimatta rahaa paloi niin älyttömästi, ettei mitään jakoa. Tai niin, kyllä me yritettiinkin, mutta kaikenlaista kyllä sitten vaan tuli. Jos Espoossa kotihoidontuki on kuntalisällä reilut 500 euroa niin yli kolminkertaisesti meni se summa kyllä, vaikka nimenomaan sillä piti pärjätä. Että silleen. Hävettää ja samaan aikaan ihan hirvittää. Mä olen kohta (maaliskuussa) jäämässä hoitovapaalle ja Jiin duunikuviot ovat vuodenvaihteen jälkeen ihan auki. Ihan oikeasti joudutaan siis pian käymään käsiksi meidän hätävaratiliin ja tyypit vaan törsää. Ennen kaikkea hävettää, kun vielä julkaistaan tällaisia artikkeleita oikeasta köyhyydestä ja toiset ajaa itseään samaan tilaan vaan ihan urpouttaan ja laiskuuttaan. Tästä maaliskuuhun ollaan siis säästökuurilla (ja sittenhän vasta se oikea säästäminen alkaakin). Ei kannata odottaa meiltä joululahjoja, paitsi kummipojan. Lapset ovat poikkeus.

No mitä sitten meille tuli, että tuo budjetti noin räjähti?
  • Autosektori vei lähes 280 e sisältäen renkaanvaihdon ja säilytyksen sekä polttoaineet. Voisi juu vaihtaa itse, paitsi että meillä ei ole sellaisia vehkeitä, joilla maasturin saisi nostettua ilman että astinlauta menee päreiksi. Säilytys oli ehdottomasti hintaansa nähden ihan turha, tässä oltaisiin voitu ruikuttaa vaikka anoppilasta säilytystilaa niille renkaille. Autoasiat ovat muutenkin nyt vahvasti mietinnän alla, koska niihin uppoaa älysti rahaa. 
  • Meikän vaateostokset reilu 120e. Urheilurintsikat uudelle koolle, että uskallan juosta ilman ettö rinnat tästä enää valahtaa ja esiintymismekko johon mahdun kuoron keikalle. Siisti jakku ja hame alennusmyynnistä -70%. Viimeisten kohdalla myönnän, että turhempaa, mutta kun ei mulla ole tällä hetkellä mitään siistiä mikä mahtuis päälle. No, marraskuussa ei näitä tule. 
  • Jauhokoisainvaasio kuiva-ainekaapissa 70 e, uudet kuiva-aineet pilalle menneiden tilalle ja IKEAsta tiiviitä purkkeja, ettei sama toistu enää ikuna (sen verran ällöä oli)
  • Koira 240 e, ruoka ja loukkaantuneen selän hoito. Tälle nyt ei vaan voi mitään, mutta toivottavasti tulee kuntoon. Ensi kuussa tämä sektori on ainakin tuplat, koskapa reppana joutuu vielä steriloitavaksi, ettei elokuussa lusittu kohtutulehdus pääse enää uusimaan.
  • Meikän hampaat reilu 200e: näin S-tarjouksen hammastarkastuksesta 19e, mutta kun sitten otetaan vähän röntgeniä ja paikkaillaan, niin eihän siitä ihan ilmaiseksi selviä. Lokakuulla vielä suuhygienistikin hammaskiven vuoksi, vihloo hampaita seuraavat viisi vuotta taas, brh.
  • Apteekkiin valutettiin vielä aikuisten ostoksia käsittämättömät 180e. No on siinä reseptilläkin jotain, mutta miten onnistuin poistumaan sieltä kerran tajuamatta, että maitohappobakteerit maksavat melkein 40e???
  • Hiivatin vessan loisteputken vaihto. Eka ostat uuden putken vilkkumaan alkaneen tilalle. Väännät sen rikki paikalleen laittaessa. Ostat uuden. 20e. Potuttaa.
Niin että kyllä se raha vaan joka suuntaan hupeni. Jatkoa ajatellen auto, hammashoito (yksityisellä) ja apteekki pitää miettiä. Eikä näemmä taloudellisesti auta omistaa koiraakaan, en oikein tiedä kumpi meidän pienistä (koira vai Pikku-Ukko) on toistaiseksi meille enemmän maksanut. Halpoja ei ole kumpikaan, mutta eihän niitä kukaan siksi taida hommatakaan. 

Marraskuuhun osuu siis vielä pari tiedettyä isoa kuluerää (koiran sterkka, ykkösauton lisähuolto kun laturin hihna huutaa hallelujaa ja se kakkosauto tarvitsisi yhä talvirenkaat), joten ihan ilmainen siitäkään ei tule. Silloin myös asutaan valtaosin toisten nurkissa Jiin opiskelujen vuoksi. Tehdään siis muun kulutuksen osalta se, mikä voidaan. En halua itkeä ensi kesänä kaikkia niitä euroja, jotka nyt kului ihan turhaan.

EDIT. Ykkösauto oli ehkä sekuntin tänään huollossa. Laturi rikki, pitää tilata uusi. Crap, crapcrapcrap! Plussaa se, että Jiikin suostui nyt, että kakkosauto saa mennä. Kun ei olis varaa edes tuohon yhteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti