maanantai 4. marraskuuta 2013

Poika joogaa

Muistan kun aloin odottaa lasta ja päätin, että minä en sitten koskaan ikimaailmassa vertaile lastani muiden lapsiin ja mikä ikinä kehitystahti sillä sitten onkaan niin vaan lempeän hyväksyvästi suhtaudun siihen enkä yhtään mieti, että ollaanko me nyt jäljessä tai jotain ja vaikuttaako tämä nyt johonkin tulevaan kehitykseen vaan odotan ihan rauhassa. Ja tiedänhän minä, että normaali haitari esim. nyt konttailulle on että kunhan nyt tulee ennen sitä yhdeksännen kuukauden alkua niin ok. Tai kait senkin jälkeen on ihan hyvä, toisethan skippaavat tylysti koko konttailun ja siirtyvät siistimpiin puuhiin kuten juoksemiseen ja kuperkeikkailuun.

Ja onhan tuo verbaalisesti monia ikäisiään edellä ja käsien tarkkuus on erittäin hyvä ja meillä osataan istua ja mitä kaikkea. Silti, kun kavereiden lapset alkoivat jo viisikuisina konttailemaan mietin vaan, että milloinkohan tuo hyväksyisi vihdoin vaaka-asennon omakseen ja alkaisi toimia sen puitteissa? Kun se vaan makaa lattialla ja huutaa, jos ei lelulla harhauta, mitään omaa kivaa siinä ei keksitä. Vai onko sillä reppanalla jo massaa sen verran, ettei kädet oikein enää kannata? Ei tuo ryömimättömyys tai konttailemattomuus sitä itseään häiritse niin kauan kuin on sylejä, joissa saa pom-pom-pomppia, mutta kun se konttaus tuntuu olevan se, mistä kaikki nyt kyselevät. Joko teillä kontataan? Ei, ei meillä kontata, meillä vain joogataan.

Meillä nimittäin ainoa "vähän sinnepäin"-toiminto, jota on toistaiseksi esiintynyt on tämä joogasta tuttu kulma-asento, mikälie alas katsova koira olikaan. Tosin toisin kuin joogassa, tämä ei esiinny seesteisen hengittelyn kera vaan aivan järjettömän itkuraivarihuudon saattelemana. Koska jos peffa pitää saada ylös, painuu nenä kiinni mattoon, ja sekös harmittaa vietävästi. Älä huoli, Pikku-Ukko. Äitikin vielä tästä kasvaa kypsäksi ihmiseksi ja lakkaa huolehtimasta turhia ja keskittyy olennaiseen, niin kuin siihen, miten ihanasti sä hekotat, kun sun pientä vatsaa pärisyttää tai kun heiluttelee harsoa pään yli. Joogaa sinä rauhassa siihen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti