lauantai 16. marraskuuta 2013

Kiinteiden aloittamisesta

Hmm, olisi ehkä kannattanut kuitenkin odottaa niiden kiinteiden aloitusta siihen, että saadaan neuvolasta ohjeet. Siinä missä ajattelin (tyhmästi), että kyllähän tätä voi vaan vähän tässä kokeilla ja lopettaa sitten, niin eipä tullut mieleen, että se bakteerifloora vauvan mahassa alkaa muuttua sillä hetkellä kun suuhun laittaa jotain muuta syötävää kuin sitä maitoa. Lääkärituttu ystävällisesti totesi, että yhtä hyvin voidaan sitten jatkaa makuannoksia kun kerran homma on käyntiin laitettu. Ei sitten ole täysimetetty puolivuotiaaksi tämä poika, ja harmittaa kyllä keuliminen näiden suhteen. Älkää te tehkö samaa mokaa kuin minä, ainakaan tietämättömyydestä.

Pikku-Ukko on nyt sitten muutamaan kerran kokeillut perunaa ja pari kertaa porkkanaa. Alkuun tuo sai aivan valtavia vatsavaivoja, kun tein perunasoseen vastikkeeseen. Minultahan ei irtoa maitoa oikeastaan enää pumpulle, vaikka poika sieltä tarvittavat maidot saakin revittyä. Ajattelin siis, että vastikkeesta saa tuttua makua uuteen ruokaan. No, sen johdosta itkettiin yöt, syytin itseäni miljoonanteen kertaan typeryydestä näiden kiinteiden aloittamisen osalta, ja pidin poikaa pahimmat kohdat vatsan päällä makuulla. Muutenhan tuo ei juuri ole antanut pitää mahallaan sylissä, mutta nyt asento ilmeisesti helpotti oloa sen verran, että sekin kävi. Sitten älysin, että voisikohan osasyy tuohon olla se vastike, jätin sen pois ja Pikku-Ukko on taas ihan happy boy. Ilmaa tulee edelleen ihan tajuttomasti aina kun on syöty soseita, mutta se ei tunnu vääntävän vatsaa ja tuo nukkuu yötkin taas ihan hyvin.

Peruna meni systeemistä läpi yleisesti ottaen paremmin, ilman sen kummempaa vaikutusta. Porkkana taas on toistaiseksi tullut iloisina oransseina biitteinä läpi ja saa vatsan käymään vähän hitaalla, kun aamukakkailu on siirtynyt iltaan. Ilmeisesti tosiaan mitään ei tässä vaiheessa vielä oikein imeydy tai sula, vatsa vasta totuttelee uuteen ravintoon. Eipä meillä mitään kiirettä olekaan, kun en nyt halua sitä virhettä tehdä, että kauheasti lisäisin annosta ennen sitä puolen vuoden ikää. Tai katsotaan nyt mitä neuvolassa sanotaan, kun kuulevat että ollaan vähän maisteltu (ja siitä, että tuo joutuu tankkaamaan yöt läpensä...).

Seuraavaksi kokeillaan varmaan luumua tai mustikkaa, jotain hedelmää kuitenkin vaihteeksi. Luumu ja päärynä tietysti olisi hyviä, jos vatsan toiminta hidastuu tästä vielä enemmän. Mutta ensin siis kuunnellaan neuvolan tuomio koko hommasta ja odotellaan vähän lisäohjeita siitä, miten tästä kannattaisi jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti