maanantai 19. elokuuta 2013

Raskauskiloprojekti, vko 2: plusmiinusnolla kg

Elämä ei mee lineaarisesti niin kuin ei tämä projektikaan. Hyvä tarkoitus tällä viikolla oli lisätä liikuntaa nimenomaan lihaskunnon osalta ja tuli tehtyä just sen verran, että totesin että ei jaksa kunnolla edes naisten punnerruksia ja vatsalihakset on ihan kadoksissa. Ennen mitään hienoja ohjelmia lienee siis syytä ihan vaan tehdä peruskuntoa vaikka keppijumpan muodossa tai jotain, kun omaa (eittämättä vielä massiivisemman puoleista) ruhoakaan ei jaksa fletkulihaksilla kannatella. Mutta koiraa yritin ahkerasti viedä ulos ja jotain askeleita siitä ainakin tuli, kai silläkin jotain merkitystä on.

Mutta syömisten osalta viikkoa väritti Pikku-Ukon vatsakivut ja allergiaepäilyt, joten ruokavalio koostui asioista, joita uskalsin syödä. Olen edelleen ylpeä, että Cocikseen tai suklaaseen en kajonnut, mutta toffeekeksejä ja pullaa tuli kyllä vedettyä. Muistin sentään syödä kuitulisää, vaikka muuten vitamiinien otto on edelleen ihan unohduksissa. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen siitä, että kaikesta huolimatta pääsin kunnon rytmiin eikä kilot ainakaan nousseet. Ja missään tapauksessahan tuota puolta kiloa viikossa enempää en Pikku-Ukon syömisten vuoksi ala pudottaa, joten kun ekalla viikolla putosi kaksi niin tämä oli hyvä tasoitus. Mutta tässä kohti sitä tajuaa, että tässä meneekin aikaa ja että ei tää ihan niin helposti käy vaan hommia on koko ajan tehtävä ja mietittävä mitä suuhunsa laittaa. Toki sitä on jo tehtävä Pikku-Ukonkin vuoksi, mutta kun melkein kaikki on nykyisin pojan vuoksi tehtävää, on kiva tehdä tätä myös ihan itsensä vuoksi..

Kaikenkaikkiaan viikko siis oli sekalainen eikä tavoitetta eli liikunnan lisäämistä kauheasti tullut tehtyä. Mutta lainasin kirjastosta helmikuussa julkaistun kirjan Liikunnallisen äidin käsikirja, ehkä siitä saan kimmoiketta tälle viikolle. Kolmannen viikon tavoite on siis: syödä terveellisemmin ja muistaa vitamiinit, välttää edelleen suklaata ja Cocista sekä lisätä liikuntaa sekä aerobisen että lihaskunnon osalta. Poika suorastaan inhoaa mahalleen laittoa ja oon sille luvannut, että niin kauan kuin se jaksaa treenata masuasentoa mä teen punnerruksia tai lankkua ;) Näin me molemmat treenataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti