maanantai 5. elokuuta 2013

Vääränlaista kakkaa

Palu takaisiin ällöttäviin aiheisiin, mutta kun tämä nimenomainen on mietityttänyt pari viimeistä viikkoa. Poikahan on ollut koko ulkomaailmassaolonsa vähän koliikkinen (jos se määritelmä on yli 3 tuntia huutoa yli 3 päivänä viikossa) ja huutoa taitaa riittää helposti ärtyvän temperamentinkin vuoksi, mutta pari viime viikkoa pojan kakassa on ollut tosi epämiellyttävä haju. Minä ymmärsin, ettei maitovauvojen kakan pitäisi haista kuin vähän happamalle ja tässä tuli tosiaan muutos - harmin paikka, etten sen ilmestyessä tajunnut tarkemmin painaa mieleen tuliko mun syömisissä silloin mitään muutosta ja unettomuusaivot ei kertakaikkiaan hahmota päiviä toisistaan enää tässä kohti. Ainoa minkä keksin, on että niillä main alkoi myös tiheän imun kausi, muttei kai sillä voi olla mitään tekemistä asian kanssa.

Sen mitä keskustelupalstojen ah niin tietäväisiltä kirjoittajilta olen yrittänyt ymmärtää, on se että pahanhajuinen jonka koostumus on vihreää tai limaista on usein merkki jostain allergiasta. Mutta tuon kakan koostumus on ihan normaalin sinapinkeltaista ja sisältää niitä ryynejä kuten ennenkin. Ehkä se on piirun verran vetisempää ollut viime torstain rotarokotuksen jälkeen, mutta muuten ei mitään eroa entiseen. Enkä mistään ole löytänyt apuja siihen, onko pelkkä paha hajukin oire jostain (tai kai se jostain tulee, kuten aikuisellakin, mutta mistä ja voiko siihen esim. mun syömisillä (maito, muna, viljat, mausteet) jotenkin vaikuttaa)? Odotan nyt vielä torstaihin ennen kuin soittelen neuvolaan ja kysyn, sitten on viikko siitä rokotteesta ja se ei ainakaan enää vaikuta tähän. Katsotaan onko siihen mennessä mikään muuttunut.

Pojalle laitettiin isojen poikien sänky kuntoon, kun tultiin eilen mökiltä kotiin. Eli pinnasängystä poistettiin äitiyspakkauslaatikko, koska tuo hakkasi nyrkeillään unissaan sen seinustoihin koko ajan ja herätti itsensä. Kaveri sanoi, että heidän lapsi oli nukkunut siinä vielä kahdeksankuisena. En ymmärrä miten! No, kun yleensä poika ollaan saatu nukkumaan siellä vaan ensimmäinen yöpätkä, yleensä se pisin, niin nyt hän nukkui tyytyväisenä siellä koko yön. Ja eka pätkä oli melkein viisi tuntia - olisi voinut olla pidempikin, mutta perheen toinen pieni eli koira oli saanut jostain vatsansa ihan sekaisin ja herätti Jiin 03.30 vinkumisellaan ja vaati lenkille. Kun vielä minä kärsin taas kerran kamalan kovasta vatsasta ja Jii oli veljensä polttareista muuten vaan vatsa sekaisin, voi sanoa että tällä hetkellä koko perheellä on nämä kakka-asiat ihan päin pyllyä. Toivottavasti tästä on suunta vain ylöspäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti