sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ei niin kivuton vaihto turvaistuimeen

Ostettiin jo taannoin Pikku-Ukolle turvaistuin kun tuolle meidän 12+ kiloiselle jässikälle kävi turvakaukalo aika nopeaan pieneksi. Ollaan sitä jemmailtu tässä kun ei jaksettu perehtyä asennukseen  ja poika kuitenkin vielä meni siihen kaukaloon (ja onhan se se turvallisin, vaikka jalat olis koukussakin). Päätettiin eilen ottaa härkää sarvista ja vaihtaa se istuin autoon nytheti ja testata matkalla illan grillijuhliin ja takaisin. Minä jäin nukuttamaan poikaa ja Jii meni manuaaliin tutustuttuaan säätämään istuinta - ja palasi takaisin melkein tuntia myöhemmin, kiroillen että ensi kerralla kun asentaa, ottaa mukaan kolme kaljaa asennusta varten ja sitten vielä toiset kolme toipuakseen siitä. No, saatiin poika istuimeen ja mietittiin, että on kyllä pysty tämä istuin - varsinkin paluumatkalla, kun poika nukahti ja pää retkotti niin hervottomana, että tuin hiukan kädellä ja toivoin, ettei tulisi kovin äkkinäisiä kaasutuksia.

Kirottiin koko istuin alimpaan maanrakoon ja minä mietin jo uuden istuimen hommaamista. Kunnes Googletettiin vähän enemmän ja ihan päin hemmettiähän se oli se asennus meillä. Että tittidii. Asennettiin kunnolla ja nyt toimii, jatkoa ajatellen laitan tähän videon asennuksesta, jotta kun ensi kerralla olen sormi suussa istuimen kanssa, voin sitten taas tarkistella. Eli näin asennetaan Britax Multitech II autoon, vauva-asentoon (eli siihen ei-niin-pystyyn) ja selkä menosuuntaan kallistettuna, voilá!


Päädyimme ko. istuimeen, koska meillä ei ole autossa isofixiä ja kuulemma pelkkä turvavyökiinnitteinen on silloin turvallisempi (oikein asennettuna, kröhöm...). Lisäksi halusimme selkä menosuuntaan -vaihtoehdon myös turvallisuussyistä ja kilot riittävät meidän jättiläislapsellekin vielä pitkään. Eri asia sitten, riittääkö jalkatila kuinka pitkään. Istuin ei ole saanut huippupisteitä enää naama menosuuntaan -vaihtoehdossa, joten luultavasti kun sen aika on, mietimme taas uutta istuinta. Silloin Pikku-Ukolla kuitenkin toivottavasti on jo pikkusisarus, joka voi ottaa tämän istuimen sitten taas käyttöön.

Kuten sanottu, oikein asennettuna tuntuu nyt ainakin taas hyvältä penkiltä, luottamukseni palasi. Vaan ihan semmoiset pikku terveiset sinne Britaxille, että käyttöohjeenne ovat kuraa. Siis ihan todella. Tämä video oli kertakaikkiaan paljon havainnollisempi, nyt se asennus ei tunnu enää lainkaan vaikealta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti