keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

2 viikon mahavaivat

Taas ollaan kipeänä, jo toista viikkoa. Ihan löysä, haiseva kakka. Parani juuri kivasti ennen synttäreitä, tai sitten syötettiin niin paljon banaania, että sitä ei vain huomannut. Ja osittain epäilimme helteitä tai sitten niitä iänikuisia hampaita. Onneksi kukaan vieraista ei ole ainakaan vielä valittanut sairastuneensa, eikä me Jiinkään kanssa olla saatu mitään oireita.

Neuvola oli maanantaina sitä mieltä, että ei ole huolta. Samaa sanoi eilen lääkäri, kun veimme itkevän lapsen korvatulehdusepäilyn ja tämän vatsavaivan vuoksi katsottavaksi. Varmaan vaan sitten jotain vatsatautia. Silti tosi kurjaa, kun Pikku-Ukko herää yöllä kakkahätäänsä ja uni silmässä koko perhe odotellaan, että kaikki varpuset saadaan päkittyä pönttöön. Ja jos sattuukin menemään vaippaan jotain, niin roskat pitää viedä heti, koska se haju on ihan karsea. Googlettelin, että voi tietty olla rotaviruskin. Jotkut rokotetut kuulemma saavat lievänä silti ja kahden viikon löysä, haiseva kakka olisi juuri oireenmukainen.

Tänään tuli aamusta jo kolmet kakat ja säntäsin kauppaan ostamaan lisää banaaneja ja keitän jossain välissä vähän riisipuuroa, ne ainakin ovat ennen kovettaneet sitä masua. Ihan sassua, kun meillä nimenomaan on ollut sitä ummetusta ja hysteerisesti ollaan vältetty kaikkia banaaneja, riisiä, perunaa jne. Ja nyt taas yritän lappaa ruokavalioon niitä, ettei ihan vesiripulilla oltaisi. Samoin aloitin Osmosal-liuoksen antamisen, ihan vaan varalta, ettei pitkä löysyys veisi ihan kaikkia kivennäisiä kropasta.

Pikku-Ukko ei tunnu noiden heräämisten lisäksi ihan kauheasti muuten ressaavan tilastaan vaan treenaa kävelyä sen kun kerkiää ja on noin niinkuin muutenkin väsyneelle äidille aivan huippua vahdittavaa... En tiedä mikä eilen sitten oli, huolestuttiin itkuisuudesta ja väsymyksestä ja vietiin kuitenkin näytille, vaikka poika pääosin silloinkin oli reipas ja puuhakas, jotenkin vaan "outo".

Toivotaan, että kotihoito tehoaisi nyt mahdollisimman pian ja vatsakin rauhoittuisi. Vaihdoin suosiolla takaisin taas kertsivaipat, kosken jaksa tiskata sitä ripulia irti kestoista. Silti harmittaa jokainen roskiin päätynyt vaippa. Tosin eniten tietysti se, että tuon vatsa on alvariinsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti