tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ero ottaa nyt tosi koville

Pikku-Ukko on ollut nyt kaksi päivää hoidossa, sen viimeviikkoisen oopperapäivän ja eilisen. Ja hoitoharjoittelu jatkuu vielä nämä pari viikkoa ennen mun töihinmenoa ja hyvä onkin, että harjoitellaan - ottaa nyt pojalla ihan tosi koville. Ja niin ottaa minullakin, jos ihan totta puhutaan.

Molempina hoitopäivinä hoitovanhemmat ovat vieneet poikaa katsomaan nähtävyyksiä, Sea Lifeen ja Korkeasaareen. Ja itse hoitopäivän Pikku-Ukko onkin pärjännyt tosi hyvin, jossain siinä neljän tunnin kohdalla (=päikkäreiltä herättyään) on vaan kuulemma alkanut vähän kuikuilla, että jos äiti tai isä olisivat maagisesti ilmestyneet paikalle jo.

Ongelma ei olekaan (ainakaan vielä) siis ollut hoitoon menemisessä, sinne jäämisessä tai siellä olemisessa, vaan siinä mikä tapahtuu hoidon jälkeen: meidän koti-illoissa. Meidän ennen niin itsenäinen ja puuhakas lapsi roikkuu nyt koko ajan hihassa, haluaa olla lähellä ja sylissä, saa itkukohtauksia kun puen päälleni (ilmeisesti luulee, että lähden) tai jos huomio ei ole koko aikaa hänessä. Olin varautunutkin tiettyyn pisteeseen tähän, mutta kun Pikku-Ukko kuitenkin on ollut niin lunki ja joustava tätä ennen, olen hiukan yllättynyt reaktion vahvuudesta.

Mutta siltähän meistä tuntuu kuin tuntuu ja se on pienellekin sallittava. Ollaan nyt sitten oltu tosi lähellä, raivattu illoista ylimääräinen pois, yritetty tehdä kivoja yhteisiä juttuja koko perhe ja huomioitu pojan tarpeita erityishyvin. Väsynyt tuo on, joten päikkäreitä ollaan otettu nyt vielä illallakin, vaikka muuten jäivät pois jo ennen kesää (hengähdystauko tietty meillekin). Eilen aamulla köllittiin ennen hoitoon lähtöä 40 minuuttia sängyssä, naurettiin ja tuijotettiin kattoon, höpötettiin omiamme, tutkittiin molempien navat.

Omakin olo on surkea ja taas kerran kyseenalaistan koko päätöksen mennä jo töihin. Mutta katsotaan nyt kuinka tämä tästä lähtee jatkumaan ja mietitään sitten lisää. Nyt keskitytään tekemään tilanteesta mahdollisimman helppo pojalle.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Eiköhän se siitä ala sujua kun lapsi oppii uudenlaisen rytmin. Miten teillä muuten menee yöt nykyään, vieläkö heräillään tiuhaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Yöt menevät vaihdellen - yksikään yö ei ole mennyt ilman heräämisiä, mutta välilä on selkeästi parempia öitä ja pätkiä. Sitten on taas sellaisia öitä, kuten viime yö, jolloin sain ensimmäisen kerran unta neljän jälkeen, kun poika vain pyöri ja pyöri ja havahtui aina juuri kun minä olisin saanut unta. Täytyy todella koittaa löytää ratkaisu siihen, että tuo oppisi itse nukahtamaan uudelleen sen sijaan, että mun tai Jiin täytyy häntä siinä esim. selästä silittelemällä tai hätätapauksessa imettämällä auttaa...

   Poista
 2. Hei sulle on mun blogissa haaste!

  VastaaPoista