perjantai 24. tammikuuta 2014

Raskauskiloprojekti takaisin kunto-uralle

Sain onneksi melko nopeasti ne jouluna syödyt kilot (kyllä vaan, suklaata ja sitä coca-colaa, kyllä kannatti... hrmph) pois ja nyt ollaan taas tukevasti siinä 79 kilossa, josta pitäisi lähteä alaspäin. Tilanteeseen ennen Pikku-Ukkoa on siis nelisen kiloa, mutta tilanteeseen jossa minä ja Jii ollaan tavattu on siis 11 kiloa (tai oikeasti enemmänkin, koska silloin mulla oli vielä lihastakin...). Mutta olen silti iloinen tähän asti saavutetuista tuloksista, koska siis melkein kahdeksan kiloa on lähtenyt projektin aikana ja vauvamaha laskettuna yli 15... Taas kerran huomaan, että lupaan itselleni, että jos joskus ikinä ikinä tulen uudelleen raskaaksi, en vetele yhtä hulppeita kiloja vaan katson mitä syön (mikä varmaan sille kehittyvälle sikiöllekin on parempi, Pikku-Ukko taisi loppuvaiheessa elää pullalla ja nallekarkeilla).

Syömisen osalla totaalikielto suklaalle ja cocikselle on siis taas päällä ja mietin, että pitääkö kohta laittaa sama kielto myös leivän levitteelle. Hassua, ennen en syönyt koskaan leipää minkään rasvan kanssa ja nyt yritän epätoivoisesti voidella koko leivän puhki ja hukuttaa sen rasvaan. Ei mitenkään fiksu veto. Muuten yritän samalla kokata enemmänkin siten, että joskus voidaan syödä samaa safkaa kuin Pikku-Ukko, eli esimerkiksi höyrytettyjä ja uunikasviksia tulee automaagisesti siitä ;)

Mutta sitten, aloitin ihan kuntoilunkin. Nyt kun Jii on työttömänä ja siis kotosalla enemmän, sovittiin että minä vien koiran aamuvuoron - se sopii parhaiten oikeastaan kaikille, koska mulla on energiat korkealla nykyisin aamusta ja Jiillä taas perinteisesti illasta. Siitä tulee siis ainakin vähäsen lenkkiä joka päivälle, mutta tärkeimpänä aloitin nyt sen syksyllä hankkimani You Are Your Own Gym -iPad Appin 10 viikon treenikuurin ja ainakin eilisen käsitreenin jäljiltä on vielä lihakset sitä myöten kipeänä, että tällaiselle nollakuntoiselle siinä ainakin on sopivasti vastusta.. Tällä kertaa päätin, että treenit myös vedetään, nyt kun vielä Jii on kotona vahtimassa sillä aikaa poikaa ja koiraa, etteivät tule tielle tai keksi mitään villiä sillä välin.

Katsotaan, kuinka tämä tästä lähtee kehittymään. Ne typerät menkat kun ei ole supistelusta huolimatta alkaneet (enkä raskaanakaan ole, testasin taas) eli hormonikierto on vielä joko sekaisin tai ei käynnissä, joten toista lasta meille tuskin on ihan heti tulossa eli meikäläiseltä loppui tekosyyt olla jatkamatta tätä kuntoprojektia. Nyt sitten vaan tsempataan!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tarvitaan. Aamun koiralenkki oli kyllä sellaista töpöttelyä jämähtäneiden reisien kanssa, että vähäsen tsemppausta sitä näemmä tarvitseekin, että jaksaa uudella mallilla.

      Poista