lauantai 11. tammikuuta 2014

Unikoulu, yö 3 - menee jo tosi hyvin

Kuten otsikossa, wau miten nopeasti tämä toimii. Tai jos ei nyt ihan lähdetä keulimaan, niin olipa sentään hyvä yö. Pikku-Ukko sai puuhata kaverin lapsen kanssa koko päivän, illalla saatiin ajoitettua iltarutiinit tosi hyvin ja silmiä hierottiin kiivaasti jo kun kello alkoi lähestyä uniaikaa. Valojen sammutuksen jälkeen poika kierähti heti vatsalleen, aloitti aloitustilanteeseen nähden todella lievän kuuloisen itkun, pyöri pariin otteeseen sängyssä mutta rauhoittui tosi pian ja sitten parin hajanaisen itkuhuudon jälkeen nukahti. Koko hommaan meni alle vartti ja se oli kyllä helpoin nukutus ikinä.

Minä sen sijaan pyörin parisen tuntia ihan turhaan taas sängyssä - melko ahdistuneenakin paikoin - kunnes poika alkoi itkeä, tosi lyhyesti ja nukahti oikeastaan välittömästi uudestaan. Tai tiedä sitten heräsikö edes vai oliko kyseessä se uni-itku, josta kaikki puhuvat, mutta minä en tunnista. Joka tapauksessa sen jälkeen jostain syystä itsekin rentouduin ja uni vei.

Syötölle herättiin herätyskellolla ja poika söi kyllä erittäin hyvällä ruokahalulla, mutta nukahti sitten röyhtäisyn jälkeen välittömästi sänkyynsä ja niin onneksi minäkin. Neljä tuntia syötöstä poika heräsi taas ja itki, tein unikouluun kuulumattoman tempauksen ja kuitenkin päätin imettää vaikka poika itkikin, kun edellisestä imetyksestä kuitenkin oli jo niin pitkä aika. Ja hetken pyörimisen jälkeen tuo nukahti uudelleen ja siellä se kuulkaa vieläkin koisaa! Hurraa, minä pääsen koiran kanssa ihan vaan kahdestaan ulos - kyllä kelpaa.

Vaikka minun unieni osalta vähän jäätiinkin tuosta kahdeksasta tunnista, niin kun sai kuitenkin kahdessa pitkässä pätkässä ne nukkua, niin on paljon parempi olo itselläkin. Ja poika sai vihdoin kunnon pitkät ja rauhalliset yöunet. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti