maanantai 2. joulukuuta 2013

Poika syö kiinteitä ;)


Juu niinkuin näkyy, meillä vedetään jo kunnolla lihaa ja muuta kiinteää. Ehhehee, ehhehee. Täällä on aika halvat huvit, sen verran huonosti nukuttuja öitä taas takana...

Mutta viime viikon uudet kokeilut kaurapuuro ja banaani menivät ihan hyvin. Kaurapuurosta tuo sai ensimmäiset allergiset oireet - poskiin ilmestyi pariksi päivää punaiset laikut - mutta kun sitkeästi syötti, niin ne hävisivät. Aluksi syötettiin puuroa päärynän kanssa tai paljaaltaan ja Pikku-Ukosta kyllä näki, että se se ei ollut mikään suosikki, lähinnä syljettiin kaikki suuhun menevä rekyylinä ulos. Ilmeisesti se päärynän maku kuitenkin on niin mieto, että puuron maku pääsee läpi. Vasta kun loppuviikosta otettiin ensin banaani yksin ja sitten puuron kanssa, alkoi homma toimia ja nyt banaanipuuro on ihan selkeä ykkössuosikki. Poika oikein hyökkää siihen lusikkaan kiinni, kun sitä tarjotaan, vaikka aika pieniä annoksia vasta alas meneekin, tuo kyllästyy niin nopeasti ja ehkä hyvä niin. Puolivuotispäivä on parin viikon päästä vasta, aletaan sitten ensin ottaa kaksi kertaa päivässä kiinteitä ja sitten vähän isompia määriä vasta.

Seuraavaa uutta tulokasta mietin vielä. Kukkakaali? Bataatti? Avokado? Joku energia- ja ravinnepitoinen olisi hyvä. Ehkä parsakaali? No, katsotaan. Pidän nyt vielä pari päivää vain tätä banaanipuuroa, kun selvästi banaani vähän ummettaa, josko masu tottuisi siihen paremmin. Tai ehkä ihan vähän päärynää mukaan helpottamaan?

2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli alkuun haasteita saada puuroa maistumaan, mutta nyt menee jo hienosti, aamuin illoin (ollaan syöty nyt jo mutaman kuukauden ajan). Bataatti on ainakin aika makeaa, joten se maistuu yleensä hyvin, kannattaa kokeilla. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se bataatti olisi kyllä hyvä - haluaisin nyt hetken syöttää semmoisia, mistä tuo syö mielellään kun muuten tosiaan se kielen työntörefleksi iskee heti. Eli ehkä tuo ei ihan valmis vielä tosiaan kiinteille ollut, mutta kun aloitettiin niin nyt sitten kannetaan seuraukset kans.. Lohdullista kuulla, että puuronkin saa menemään kun tarpeeksi syöttää, toivottavasti myös meillä!

      Poista