sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Lämmin ruoka maistuu näemmä paremmin

Kiinteiden kokeilu jatkuu taas. Eilen, kun Jiin vuorot sallivat, kokeiltiin aamusta uudelleen se kaura, että eihän vaan oksentelu siitä johtunut. Ei näyttänyt johtuvan ja päärynän kanssa puuro menikin vaihteeksi ihan kivasti alas (eikä tullut missään vaiheessa päivää uudelleen ylös, jee!).

Erona syömisessä oli se, että kerrankin tarjottava ruoka oli kunnolla lämmintä - ei siis ruumiinlämpöistä vaan ihan kunnolla lämmintä, niin kuin söisi mielellään omankin puuronsa. Ja kas, jo aukeni suu (ainakin vähän paremmin). Illalla kokeilin yksikseni Pikku-Ukon kanssa taas kesäkurpitsaa ja senkin vastaanotto parani huomattavasti kun ruoka oli kunnolla lämmintä, vaikka selvästi ihan niin maukasta pojan mielestä se ei ollut kuin puuro hedelmäsoseella.

Tänään olisi tarkoitus jatkaa samalla kombolla ja sitten vasta joulun jälkeen olen henkisesti valmis taas kokeilemaan sitä luumua. Mitään oksenteluja en ainakaan jouluaatolle halua, piste. Teen sen luumusoseen itse kuivatuista luumuista, niin voin vielä erikseen kokeilla ettei allergiaa aiheuttanut se Bona-soseen tapioka. Mutta se siis joskus myöhemmin.

Jaksoin eilen siivota kaikki Pikku-Ukon pieneksijääneet ja isommat vaatteet varastoon pojan mentyä nukkumaan. Ja heti kättelyssä hokasin, että piilotin johonkin laatikkoon sen äitiyspakkauksen mukana tulleen ohuen villapuvun, jonka olisinkin halunnut joululomalle varmuuden vuoksi mukaan, jos käväistään kuitenkin lumirajan pohjoispuolella. Ihan pikkuisen sylettää purkaa kaikki uudelleen ja etsiä se, mutta minkäs teet kun on sama pää kesät talvet. Mutta kohta on jo joulu, niin ei sovi liikaa harmitella. Laitan mieluummin joululaulut soimaan ja haen lisää glögiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti