tiistai 10. joulukuuta 2013

Huolineuroosi ja hemmottelua

Ei se vaadi paljoa, että saa väsyneen äidin tolaltaan. Pikku-Ukko yskäisi juhlissa kerran oudosti, ja sitten seuraavana yönä toisen kerran sai vähän oudonkuuloisen yskäkohtauksen, johon herättiin sekä minä että Jii. Ja sitten olinkin jo ihan varma, että pojalla on kurkunpääntulehdus ja nyt se välittömästi kuolee, enkä osaa tehdä mitään. Tsekkasin oireet (vinkkinä, että neuroottisille ja oikeasti apua tarvitseville vanhemmille sekä HUS:in neuvoja vanhemmille- sivuilla että Sairaslapsi.comissa on paljon hyvää tietoa niille, jotka eivät sitä Vauva sairastaa -kirjaa pääse lukemaan). Piti oikein käydä Youtubessa kuuntelemassa, että miltä kuulostaa merileijonan ääni (kun sen kaltainen yskä kuulemma kertoo kurkunpäään tulehduksesta). No, ei kuulostanut meidän pojan ääni siltä ja siltikään en pystynyt nukkumaan vaan vahdin ja vahdin, että hengittäähän siinä vieressä tuo pieni vielä. Valvoin varmaan reilu pari tuntia, ennen kuin poika vihdoin alkoi yskiä uudestaan - tällä kertaa ihan tavallisen kuuloista, lyhyttä yskää. Siinä vaiheessa vasta osasi päästää irti huolesta ja vaipua pariksi tunniksi uneen. Kohta en kyllä oikeasti voi lykätä väsymystäni pojan piikkiin, kun valvon itse milloin huolesta ja milloin kuvitelluista raskausoireista pää jumissa. Tai raha-asioista, niistäkin on nyt aivo ollut ihan ylikierroksilla.

Kaiken tuon vuoksi oli ihana päästä eilen jalkahoitoon. En ole koskaan käyttänyt oikeastaan muita hyvinvointipalveluita kuin ihan muutamaan kertaan hierontaa ja kerran Itävallassa duunissa ollessa hotellin jotain aromahässäkkää, josta jäi vähän epämääräinen kuva. Niin ja kampaajalla olen jokusen kerran käynyt kyllä myös. Mutta nyt sain työkavereilta mammalomalahjaksi kunnon hemmottelulahjakortin läheiseen kauneushoitolaan ja summa riitti justiinsa pitkään jalkahoitoon. Olisi varmaan voinut naamaakin värkätä, mutta ajattelin että herkkä iho ei ehkä kestä sitä enkä halunnut pilata kokemusta a) nalkuttamalla ensin käytettävistä aineista tai b) kärsimällä väärien tuotteiden aiheuttamasta poltteesta. Mutta tämä jalkahoito oli kyllä kiva, vaikka vähäsen alkuun nolottikin tunkea kovettuneet koipensa toisen syynäiltäviksi. Mutta teki kyllä ihmeen hyvää, päivät pitkät kun on jalkojensa päällä niin varsinkin 30 minuutin hierontaosio oli aivan taivaallista. Päätin, että joskus ensi vuoden puolella (jos Jii saa duunia) menen omine rahoineni vielä uudestaan. Tosin minun puolestani voisivat jättää lakkaukset ja muut piperrykset siitä alusta ja vaan hieroa koko ajan, mutta ihan niin se ei taida mennä..

Mutta jos vaikka vähän tasaisempia päiviä tälle viikolla jatkossa, kiitos. Kestän vähemmänkin hemmottelun, jos niihin ei ihan samalla tavalla tungeta sitä huolehtimistakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti