lauantai 7. joulukuuta 2013

Miten elohiirelle vaihdetaan vaippa?

No en minä tiedä, mutta vähän tuntuu siltä, että nyt pitäisi tietää... Samalla kun tuolla liike on lisääntynyt, niin myös vaipanvaihdosta on tullut melko jännää puuhaa. Pepun pesu lavuaarissa on sitä ollut jo jonkin aikaa, kun Pikku-Ukon tavoite selvästi on tehdä vähintään yksi 360 asteen hyppäys siinä pesun aikana ja käyttää kaikki tarjoutuvat mahdollisuudet siihen, että ponnataan lavuaarin pohjasta tai reunasta johonkin suuntaan. Ihan kyllä ihmettelen, jos ilman vammoja päästään vielä vaipoista eroon..

No nyt uusin tempaus on siis alkaa kieriä ja pyöriä siinä hoitoalustalla. Ja kun samaan yhdistetään kakat, jotka välillä ovat kiinteiden aloituksen vuoksi jo ihan semmoista kiinteämpää kamaa (ja hankala puhdistaa) tai semmoista kunnon liisteriä (ja hankala puhdistaa), niin ainakin selvästi vähemmän sotkua tulisi, jos puhdistettava pitäisi ns pebansa penkissä. Vaan ei se pidä, kun pitää kääntyä. Pukemistakin on nyt tullut harjoiteltua niin, että poika on enemmän mahallaan tai kyljellään kuin selällään. Taitolaji selvästi tämäkin, lisää harjoittelua vaan kömpelöille vanhemmille!

Samaan syssyyn jouduttiin taas vaihtamaan vaippakoissa isompaan - nyt siis käytössä jo viitoskoon vaippa, huhhuijaa! Vaikka paino ei vielä ihan olisi siihen yltänytkään (Pampersilla ainakin vitosen raja on 11 kg), niin tuon reidet on sen verran jykevät, että nelosilla tuli jatkuvasti hiertymiä johonkin kohtaan. Olisi jo aiemmin pitänyt vaan hyväksyä, että isompi on kaikille helpompi ja kivempi. Ehkä seuraavan koon kohdalla sitten opitaan? (Tuleeko niitä kokoja vielä edes, tuo vitonenkin taisi olla jo joillekin jättiläislapsille tarkoitettu?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti