perjantai 4. heinäkuuta 2014

Suuhygienistillä

Sanoisin, että Espoon hammashoidon varoja voisi käyttää vähän paremmin, kuin mitä nyt käytetään. Oltiin Pikku-Ukon kanssa eilen siinä 1-vuotissuuhygienistikäynnillä sillä tuloksella, että istuin 10 min vastaamassa kysymyksiin (pesettekö 2 kertaa päivässä - no pestään, käytättekö fluoritahnaa - juu, sitä 0-2 -vuotiaiden Muumitahnaa niin kun kaikki muutkin ja sillointällöin xylitol-pastilleja kanssa). Sen jälkeen pidinkin 2 minuuttia kiinni rimpuilevasta lapsesta, joka totaalisesti kieltäytyi näyttämästä niitä hampaita sille hoitotädille. Luotettiin sitten siihen, että minä olin nähnyt siellä ylhäälläkin kaksi hammasta. Sain käteen lapun, jossa sanottiin, että tervetuloa sitten 3- vuotiaana uudestaan ja tädiltä lisäterveiset, että sitten pitäisi osata käyttäytyä ja näyttää ne hampaat. No kiitti!

Nythän kai on ajatus se, että tuo sama (kysymysten esittäminen, jo tiedettyjen asioiden jankkaaminen ja hampaisiin katsomattomuus) voitaisiin tehdä neuvolassa. Kannatan lämpimästi. Tämänkin käynnin eteen piti tehdä hommia, kun tapaamisajankohtaa veivattiin kahteen otteen uudestaan ja lopulta aika saatiin ei-todellakaan-lähihoitolaan.

Käynnin hyödyt oli totuttaa Pikku-Ukkoa siihen hammashoitohuoneen hajuun ja keskustella filosofisia yöimetyksestä. Mietin siinä, että olisi se hienoa, jos voisi ajatella koko asian vain hampaiden kautta. Niin, että joo, yöllä ei tuu niin paljon sylkeä ja se maito reikiyttää silloin tehokkaammin, joten lopetanpas tän yöimetyksen nyt kun noita hampaita tuli tuohon. Kun se oliskin noin helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti