perjantai 12. syyskuuta 2014

Ai tää olikin enterorokkoa?

Tein näin yösydännä itse itselleni diagnoosin: enterorokko. Miksikö? Koska eilen ilmestyi käsien ihon alle sellaista nokkosihottuman kaltaista paukamaa, joka nyt yöllä alkoi kutista niin hemmetisti. En varmaan olisi edes tajunnut yhdistää koko asiaa, ellen olisi hoitotädin kanssa jutellut ja hänelläkin oli pari päivää sitten ollut samaa. Oli mennyt ohi jo, mutta heillä ei se kurkkukipukaan yltynyt samoihin sfääreihin kuin mulla, jolle nieleminen oikeasti tekee kipeää vieläkin. Jään nyt jännityksellä odottamaan lähteekö multakin kynnet, joku virustyyppi aiheuttaa sitäkin. Ylipäätään olisi jännä tietää, kauanko tämä vielä kestää (mulla), koska Pikku-Ukko on mun mielestäni pari päivää ollut jo ihan kunnossa.

Äh, pitää yrittää saada vielä vähän unta ja soittaa sitten aamulla työterveyteen. Muuten koen olevani about työkuntoinen, mutta vihkisormus piti ottaa pois sormien turpoamisen vuoksi ja nyt näppiksen hakkaaminen tuntuu aika epämiellyttävältä.

Mietin vaan,  että toivottavasti tämä ei nyt vaikuta raskaana olevaan hoitotätiin ja sikiöön. Valtaosa lähteistä väitti, ettei pitäisi, mutta yksi lähde sanoi, että voi lisätä keskenmenoriskiä. Koska tauti on heillä jo ohi, en haluaisi jälkikäteen lisätä raskaudenaikaista ahdistusta kertomalla epäilyksistä. Ja olen tosi iloinen siitä, että meni näinpäin, että heidän lapsensa sairastui ensin ja Pikku-Ukko vasta sitten, ettei olla omilla teoilla ainakaan altistettu heitä tähän. Mutta eniten siis toivon, että ne lääkärilähteet, jotka väittivät, että tätä on tutkittu ja vaikutusta sikiöön ei ole, ovat oikeassa ja kaikki menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti