maanantai 16. kesäkuuta 2014

1-vuotisneuvola

Käytiin äsken neuvolassa ja ihan turhaan olin huolestunut, että parin viikon löysä maha ja hirveä jumppa olisi verottanut kasvua. Ilmeisesti pojan solakoitunut olemus johtuukin hurjasta pituuskasvusta, viimeisen parin kuukauden aikana olikin tullut melkein neljä senttiä lisää eli nyt pituus oli 80,5 cm yhteensä. Voi olla, että mitta oli ihan inasen väljä, mutta jossain 80 sentin hujakoilla pyöritään kuitenkin. Painoakin oli vähäsen, nyt 12,33 kg - hiukan vähemmän suhteessa pituuskasvuun, mutta sen nyt olin arvannutkin. Tärkeää, että sentään oltiin plussalla siinäkin, vaikka poika teki eilisen maissia sisältävän soseen jälkeen kakat sekä 03 yöllä että vielä aamulla just ennen neuvolaa, eikä aamupala kiinnostanut sitten yhtään.

Pikku-Ukko oli muutenkin ihan liekeissä koko neuvolakäynnin, leikki leluilla, käveli ympäri neuvolahuonetta ja yritti yhdessä vaiheessa päästä terkkarin syliinkin kädet ojossa vaatien. No, tosin siinä vaiheessa kun täti olisi ottanut syliin, iskikin ujopiimä ja käännyttiin kipin kapin äidin luo. Olin silti tosi iloinen käytöksestä, eikä pokka oikein pitänyt siinä vaiheessa kun poika otti lelupuhelimen luurin käteen, pisti korvalleen ja soitti ilmeisesti taas Mummille (sitä ollaan harjoiteltu kotona) ja haloon sekainen älämölö täytti koko huoneen pitkäksi pätkäksi.

Saatiin muuten eilen 1-vuotissynttärilahjaksi sitten se neljäs ylähammas. Kova leipä maistuu nyt niin hyvin, että taitaa ien olla edelleen vähäsen kipeänä. Elin jo toivossa, että yö olisi mennyt vähän paremmin, mutta sitten tuli se maissikakka. No, josko ensi yönä sitten, äiti on nimittäin taas vähän väsynyt. Jännitin ilmeisesti niiden 1-vuotisjuhlien järkkäämistä, siivousta ja leipomisia sen verran, että ensinnäkin tuli ihan tyhjä olo kun vieraat sitten lähtivät ja toiseksi olen ollut ihan superväsynyt sen jälkeen. Kaikki meni kuitenkin niidenkin osalta hyvin, porukka viihtyi ja Pikku-Ukko oli ihan elementissään ja esitteli uusia lelujaan kaikille, jotka suostuivat katsomaan. Yllätyksekseni mulla itsellänikin oli ihan kivaa.

Kaikenkaikkiaan kiva nyt, että saatiin vähän niin kuin tuon neuvolan osaltakin eka vuosi pakettiin. Hyvän kasvun merkeissähän sitä on menty, se on kiva. Rokotuksia joudutaan odottamaan juhannuksen yli, koska me lupauduttiin taas rokotetutkimukseen ja se käynti on vähän myöhemmin. Silloin pienempänähän ne rokottamiset meni ihan tuskatta, samoin kuin verikokeetkin, mutta nyt vähän jännittää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti