keskiviikko 14. elokuuta 2013

No, nyt se kakka otti ja muuttui vihreäksi...

Ensinhän meillä oli pelkkä haju. Sitten viime viikon lopulla pojan iho, joka ennen on ollut ihan priimakunnossa vaippa-alueella (eikä muutenkaan hormoninäppyjä lukuunottamatta mitään valittamista) alkoi falskata ja ilman jatkuvaa sinkkivoiteen, talkin ja öljyn lutraamista se muuttuu väriltään tomaatinpunaiseksi. Tämän pistin aluksi vaippamerkin vaihdon syyksi (meillä on ollut muutamia sellaisia halpisvaippoja ja jostain syystä myöskään Liberot eivät tunnu sopivan tuolle yhtä hyvin kuin Pampersit) ja toisaalta supernihkeän kelin piikkiin.

Toissapäivänä meillä poika alkoi tehdä kakkaa epäsäännöllisemmin kuin ennen ja ne pitkän tauon jälkeen tulevat kakat alkoivat selvästi vihertää. Tätäkin yritin vielä selittää sillä, että kakka vaan ehti olla vaipassa vähän pidempään. Mutta ei, eilen Pikku-Ukon vatsaa väänsi paikoitellen ihan huolella, pieruja tuli pitkinä sarjoina ja ainakin kaksi kertaa saatiin kiinni ihan livekakka ja ne oli kyllä jo heti ulostullessa ihan ruohonvihreitä (aika friikin näköistä, muuten).

Oon kuumeisesti koittanut miettiä, olenko tässä viikonlopun jälkeen syönyt jotain uutta ja ihmeellistä, mutta ainoa minkä keksin oli puolukat ja niitäkin vain kerran. Sen sijaan olen unohtanut nyt häissä, sitä seuranneena väsymyspäivänä ja häsellysmaanantaina antaa tuolle säännöllisesti aterian kanssa Cuplatonta, joka on kuulunut viikosta kolme lähtien meidän vakiosettiin. D-vitamiinia, jota ennen syytin vatsanväänteistä olen taas muistanut antaa säännöllisesti, joten siitäkään ei pitäisi olla kyse.

Yritän nyt pari päivää olla ekstrahuolellinen sen Cuplatonin kanssa ja katsoa muuttuuko väri takaisin ja kyse oli vain ilmavaivoista, jotka hapettivat kakan jo masussa. Poika ei tunnu olevan mitenkään erityisen kipeä vaikka peppu vähän punoittaakin ja mahassakin siis tuntuu kiertävän vain se ilma. Mutta jos tuo ei tämän viikon aikana ala helpottaa, syynä varmaan kuitenkin on joku allergiajuttu :( Ja kokeilen sitten sitä maidotonta dieettiä, sanoivat ne neuvolassa sitten mitä tahansa. Jäätelöä olenkin tässä syönyt urakalla, ehkä hyvä laittaa se nyt jo jokatapauksessa katkolle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti