maanantai 28. lokakuuta 2013

Kestovaipat käyttöön (vaan kuinkas sitten kävikään?)


Minähän olin asettanut itselleni tavoitteita siitä, että milloin meillä otettaisiin ihan viimeistä viimeistään ne kestovaipat käyttöön. Alunperin olin ajatellut, että kyllä me arki saadaan rullaamaan Jiin kanssa niin, että viimeistään kolmen kuukauden kohdalla otetaan ne käyttöön. No, sitten saatiin Jiin serkulta paketti Siwan vaippoja, kolmoskoossa, ja meidän mökille oli äiti ostanut jonkun jättisäkin kertsejä, kolmoskoossa. Ja kun tuo vilpertti alkaa siis kohta lähestyä yhdeksää kiloa, sovittiin että käytetään nyt nuo saadut vaipat ensin, jottei (taas) jää käyttämättä ja sitten etsitään kissojen ja koirien kanssa kaveripiiristä kuka ne käyttäisi. No, kuluivathan ne loppuun ja niinpä intoa puhkuen viime perjantaina sitten otin ensimmäisen kestovaipan kokeiluun. Olihan ne BumGeniukset ihania kaikissa tilatuissa väreissä, vaikka neppareita pitikin aukoa aika lailla siitä, miten olin ne ennen Pikku-Ukon syntymää asetellut (päädyin reiden leveyden vuoksi avaamaan vielä kuvassa kiinni olevat vaakanepit, eli kiinnitys oli nelikuiselle sivusta - kauanhan näiden vaippojen siis pitikään sopia lapselle?). Otin ne käyttöön, vaikka tuo tekee edelleen satamiljoonaa kakkaa päivässä.

En ole ihan varma mikä meni pieleen, mutta puolta päivää ja kolmea kestovaippaa myöhemmin Pikku-Ukon takalisto oli aivan huutavan punainen ja ärtynyt, vaikka ennen ihan kaikki neuvolasta isovanhempiin ja kavereihin ovat kehunut, miten älyttömän hyvä iho sillä on (meidän taikaniksi: unohda pestä poika vähän joka välissä...). Olisi ehkä pitänyt silti arvata että tuolla on herkkä iho siitä, että ei tarvita kuin vähän kuolaa ja kuolalapun hankausta niin tuon kaula hetkessä alkaa punoittaa ja yksi kyynel ja tuulenvire saa posken hehkumaan. No, en myöskään älynnyt käyttää mitään riisipaperijuttuja siinä välissä vaikka ehkä olisi pitänyt ja joo, olin varmaan superimukykyisten kertakäyttövaippojen jälkeen vähän liian hidas vaihtamaan sitä vaippaa, kun ei poikakaan juuri mitään ilmoitellut (paitsi viimeisen vaipan kohdalla, kun pyllyä varmaan poltteli jo huolella - jäljistä päätellen). Jokaisessa vaipassa oli kakkaa ja pissiä, joten vaikea sanoa kumpi ärsytti enemmän. Mitään ei tullut sivusta tai selästä, joten siinä mielessä hyvä vaippa, mutta jatkokäyttöä ajatellen kyllä tuo ihoreaktio pitää saada hallintaan - ihan niin eko en ole edes haaveissani, että lapsen elämänlaadun kustannuksella väkisin noita pidettäisiin.

Iho ei ollut vielä rauhoittunut viikonlopun aikana, joten en uskalla vielä tänäänkään ottaa jatkokokeilua riisipaperilla ja supertiheällä vaihtovälillä. Siinä mielessä kyllä kestovaippailu oli ihan ok, etten kokenut niiden vaippojen käsittelyä mitenkään ikävänä ja pyykkäyskin meni vähän siinä sivussa, kun kertsivaipoista niin helposti tulee selkäkakkoja ja sitä kuudenkympin pyykkiä on...

Mutta katsotaan, miten meidän kestoilu tästä jatkuu. Toivon kuitenkin, että tämä oli vain epäonninen alku ja päästään kohta niiden kanssa paremmin tutuiksi. Ja jos ei nyt toimi, niin yritän vielä kerran siinä kohti, kun tuo aloittaa kiinteät ja (toivottavasti) se kakan tulo vähenee yhteen kertaan päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti