tiistai 22. lokakuuta 2013

Perhevapailta paluu töihin, lakimiehen vastaus

Johonkin taisin kirjoittaakin, että mieleeni oli jäänyt jostain, että työnantaja saisi kohdella jotenkin 
eri tavalla hoitovapaalta palaavaa kuin vanhempainvapaalta, eli niin että jos jäisin pariksi kuukaudeksi pidempään pois töistä minut voitaisiin myös vapaammin sijoittaa eri tehtäviin tarvittaessa. No, onneksi kysyin vielä asiaa liiton lakimieheltä - ja onneksi olin väärässä. 

Perhevapaiden päättyessä työntekijällä on oikeus palata ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä. Jos tämä ei ole mahdollista, on työntekijälle tarjottava aikaisempaa työtä vastaavaa työsopimuksen mukaista työtä ja jos tämäkään ei ole mahdollista, muuta työsopimuksen mukaista työtä. Oikeus palata vanhoihin tehtäviin ei siis ole sidottu perhevapaan muotoon (vanhempainvapaa/hoitovapaa), vaan oikeus on samanlainen molemmissa tilanteissa.

Laitoin samointein postia työnantajalle, että olen nyt sitten poissa ensi vuoden elokuun alkuun. Vastauskin tuli jo takaisin ja menen ensi viikolla hoitamaan duuniin paperityöt asiasta. Jotenkin tuli heti vaan helpottunut olo, että kyllä tämä tästä, ei tarvitse Pikku-Ukon vielä silloin maaliskuussa mennä sinne päiväkotiin (tai ehkä se on enemmän, ettei minun tarvitse pojasta vielä silloin erota). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti