perjantai 3. lokakuuta 2014

Kuudes hammas

Miten musta tuntuu, että ensin odotettiin vuosi ylipäätään mitään hampaita ja nyt siellä on molemmat ikenet ihan täynnä pullistumia? Kuudes hammas ollaan saatu jossain tässä välissä, kun en ole huomannut, mutta se ei suinkaan ole siis pari sille vitoselle (eli toinen yläkakkonen) vaan tämäpä tulikin alas. Niin että nyt tuon suun oikealla puolella on neljä hammasta ja vasemmalla kaksi. Nupuroista päätellen vasen puoli on kirimässä tilannetta, mutta on se hiukan hassu näky silti.

Pikku-Ukko reppana on ollut suustaan niin kipeä, ettei ole yhtään halunnut, että kukaan koskee suuhun ja yhtenä yönä oli pakko antaa kunnolla kipulääkettä, kun poika ei voinut maata oikean puolen poski vasten mitään, kun sattui ilmeisesti niin kovin. Yhtenä iltana saatiin minusta hampaisiin liittyvä oksennuskin, jonka jälkeen lapsi meni itse hakemaan lelukorista kaksi (!) purulelua ja puri niitä sellaisella aggressiolla, ettei ole vähään aikaan nähty.

Kuudes hammas siis noin 15 kk iässä. Haluaisin kristallipallon, niin että näkisin, missä mennään vaikkapa 3 kk:n jälkeen. Poskihampaissakin näkyy jo jotain liikehdintää. Vaan nyt kun sanon näin, niin meidän tuurilla niiden puhkeamiseen menee taas se puoli vuotta, niin kuin yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti