tiistai 23. huhtikuuta 2013

Äitiyslomapäivä 1 - oikeaa suorittamista...

No, nyt se sitten alkoi. Eilen kävelin kimpsuineni ja kampsuineni firman ovesta ulos, leimasin viimeisen kerran itseni talosta pihalle ja luovutin vielä avainkorttinikin mennessäni. Tyhjä olo. En halunnut pönötyksiä enkä puheita ja siinä suhteessa lähtö onnistui tosi hyvin - liikuttavaa oli silti, että kaikki työkaverit kävivät halaamassa ja sain kaikille sanoa, että ikävä tulee. Ilman töitä pärjään kyllä jotenkin (kehitän päiviin sitten jotain...), mutta kyllä niitä kaikkia ihmisiä vaan tulee kova ikävä.

Jii vei onneksi heti kahville (tai kaakaolle, minun tapauksessani) Cafe Esplanadille ja sitten käytiin heittämässä lenkki Akateemisen kautta. Pläräsin muutamaa keittiöpuutarhaopusta ja Jamie Oliverin 30 minuutin aterioita, mutta jotenkin kun kotona on "puretaan kirjahyllyt ja heitetään kirjat mökille/kierrätyskeskukseen/kuka niitä suostuukaan ottamaan"-projekti pahansorttisesti kesken, niin ei haluaisi tuoda sisään yhtään opusta, jolle pitää löytää paikka jostain muualta kuin sieltä hyllystä, jota kohta ei ole. Jiikin selvisi historiaosaston houkutuksista, joten tyhjin käsin suuntasimme kotiin. Minä kävin koiran kanssa vielä illalla treeneissä, ja nukahdin suihkun jälkeen päikkäreille. Koiran iltalenkin jälkeen ei ollut myöskään mitään vaikeuksia saada uudestaan unta, ilmeisesti vähän sitten kuitenkin edellisen päivän työt ja tämä lähtö ahdisti.

Tänään aamulla heräsin kahdeksan maissa kun Jii kotiutui yövuorosta. Vei vielä ihana koirankin lenkille, että sain torkutella ysiin, syödä rauhassa aamupalan ennen kuin lähdin härväämään. Seuraavien neljän tunnin aikana kävin Plantagenissa ostamassa kasveja parvekkeelle, apteekissa päivittämässä allergialääkkeet ja hankkimassa rintoihin (wtf??) iskeneisiin raskausarpiin sitä paljon puhuttua Bio-oilia (toivottavasti toimii!), ostamassa liput huomiseen Ironman 3:n ensi-iltaan, Hairstoren-40% remonttialessa bongaamassa lisää hiuspuuteria ja mansikantuoksuista Tigin shampoota (se tuoksuu ihan joltain lapsuudesta tutulta hajulta, en voi vastustaa), Lindexissä ostamassa itselleni isommat imetysliivit (kun tää rinnanalus näemmä kasvaa kasvamistaan) sekä Prismasta noukkimassa listalta loput puuttuvat vauvanvarusteet, mukana mm. 2 pakettia äitiysmaidonkorviketta ja kertakäyttövaippoja, ettei tarvitse sitten akuuttiin hätään käydä syyllisyys niskassa noita ostamassa...

Sitten hyppäsin uimahallille ja toden totta, kello yhden maissa ei kyllä ole ruuhkaa sielläkään, pitkästä aikaa sain ihan oman radan uinnille. Mikä olikin ihan hyvä, koska joka 50 metrin välein piti kuulostella, että miltä nyt tuntuu. Ihan hyvältä tuntui, mutta kun viimeksi uintireissun jälkeen alkoi supistella (tää oli rv 20 kieppeillä), niin päätin ottaa rauhallisesti ja poistuin suihkun kautta kun 500 m tuli mittariin. So far so good, ainakaan vielä ei ole supistanut yhtään. Siitä vielä ruokakauppaan ja kotiin lounasta värkkäämään. Tein fenkolilohta ja kukkakaali-peruna-fenkolipyrettä, ihan sika hyvää vaikka pyre oli lähinnä kasviskeiton koostumuksella. Silti. Aikuisten ruokaa. Tein. Minä. Itse!!! Ehkä tämä vielä tästä?

Sitten nukahdinkin melkein haarukka suussa ja otin 2 h päikkärit samalla kun Jii kävi kiltisti (taas) lenkittämässä koiraa. Nyt illalla en sitten päivän härväämisen jälkeen olekaan ehtinyt kuin saada aikaan kuin laskut maksuun ja parvekekukkaset purkkiin (niitä oli liikaa, en osannut mitoittaa...). Yritit jäivät vielä odottamaan huomista, josta kuitenkin toivon vähän kevyempää settiä - tämä nimittäin kyllä tuntuu jo kropassa... Kuva on kamala, mutta itse kukkaset kuitenkin ilahduttavat jo. Tuli tehtyä jotain ihan konkreettistakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti