tiistai 19. elokuuta 2014

Maitohappokokeilu

Töihin jaa uusiin rutiineihin totutellaan edelleen koko perhe. Mutta on tässä hyvätkin puolensa, kun menee taas töihin ja törmää pitkästä aikaa uusiin ihmisiin. Yksi työkaveri kuunteli mun tilitystä Pikku-Ukon hoitoon mennessä uudelleen pahentuneista vatsavaivoista ja uniongelmista ja kertoi sitten, että heidän lapsensa oli oikein tutkittu allergioiden varalle, mutta mitään ei ollut löytynyt.  Ulostenäytteet oli sitten tutkittu myös ja osa lähetetty kai ihan amerikoihin asti ja lopputulos oli ollut se, että lapsen vatsa on ihan sekaisin, täynnä hiivaa ja lisäksi siellä oli valloillaan kaksi sellaista bakteeria, joiden ei todella pitäisi siellä olla, toisena clostridium difficile, joka on siis veriripuliakin aiheuttava. Gulps. Mutta tuo mikrobiepätasapaino vatsassa oli siis se, jonka tulkittiin aiheuttavan kaikenlaisia vaivoja ja kun kuuntelin niitä oireita, niin totesin että mätsää kyllä tähän Pikku-Ukon taudinkuvaan, kenkku olo, kakan koostumus vaihtelee, epäsäännöllinen rytmi, mikään ei varsinaisesti aina aiheuta mitään, mutta joskus jne.

Heillä oli auttanut VSL#3 -maitohappobakteerivalmiste, jota saa apteekista ilman reseptiä ja sitä minäkin nyt sitten keskustelun päätteeksi riensin ostamaan. Järkyttävän kallista kamaa, mutta toisaalta yhdessä annospussissa onkin 450 miljardia maitohappobakteeria, joten per bakteeri ihan ok ;)  Toivon silti, että meillä pärjättäisiin tuon kanssa joko vähän pienemmällä annostuksella tai sitten kuuriluontoisesti käytettynä. Katsotaan nyt. Aloitettiin kolmannespussilla eilen ja tänään samoin. En tiedä mitä muuta se vatsassa tekee, mutta ilmaa tuli koko viime yön ja tämän illan ihan järkyttävästi. Ja se haisi ihan sairaan pahalle. Mutta lapsi nukkui outoa kyllä silti levollisemmin viime yön, katsotaan nyt sitten miten tämä tästä jatkuu.

Toivon todella, että tästä voisi olla apua meille. Kuuritan valmistetta nyt kuukauden verran, mutta jos näyttää siltä, että vatsaongelmat eivät ala helpottaa, meidän on varmaan sitten pakko itsekin mennä jatkotutkimuksiin, jotta saataisiin sitten sellaiset paperit kunnalliseen hoitoon, ettei tuon esimerkiksi tarvitse ruisleipää tai hernekeittoa syödä. Kun kuulemma siihen ei äidin ja isän empiirinen kokemus riitä (vaikka meidän unistahan se sitten on pois). Toivon ihan hurjasti, että silti päästäisiin ilman tutkimuksia, vaikka kuinka vakuutus ne korvaisikin. Mutta katsotaan. Ainakin kun luin netistä ihmisten, joilla on ärtyvän suolen syndroomaa ja allergioita, he tuntuivat kehuvan valmistetta kovasti, joten ainakin kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti