maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ärsyttää oma naivius

No luin sitten aamulla Ylen uutisen Reiman "eettisestä" vaatetuotannosta Bangladeshissä ja katsoin koko MOT:n Verentahrimat muotivaatteet -dokumentin äsken. Ja se mikä eniten ärsyttää, on oma naivius. Juu, olen tiennyt, että Henkkamaukat ja Benettonit kyllä huseeraavat siellä Bangladeshissa, mutta mikä idiotismi vaivasi, kun luulin että kotimainen Reima/Tutta myös tehdään täällä Suomessa? Kaivoin Pikku-Ukolle viimeksi ostamani kaksi bodyä esiin ja todentotta, molemmat oli tehty Bangladeshissa.

Vähänkö mietityttää oma etiikka, jos edes ostaessaan ei jaksa sen vertaa kiinnostaa, että tarkistaisi olettamuksiaan. Pitää skarpata, koska dokkarista huolimatta Reima ei todellakaan ole ainoa lasten tai aikuisten vaatemerkki, joka toista ihmistä riistäen niitä riepuja väsää.

Ehkä pitää alkaa harkita sitä omaa tuotantoa sitten - tosin kaipa sama koskee myös niitä kankaiden valmistusjuttuja, eli selvää pitäisi ottaa. Voi kun olisi enemmän ja helpommin selville saatavissa olevaa tietoa siitä, mikä nyt oikeasti olisi Hyvä Ostos. Luultavasti esim. sieltä eilisiltä lapsimessuilta olisi juurikin voinut saada jotain oikeaa kotimaista käsityötä. Ja maksaa siitä sen mukaisesti. Mikä onkaan noiden halpojen rättien oikea hinta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti