tiistai 1. huhtikuuta 2014

Tilulilulii - nyt se on auki, nyt se on kii

Keittiön kaapinovi, vessan ovi, vaatekaapin ovi, parvekkeen ovi, uuninluukku, koiranruokasäiliö, ulko-ovi, väliovi... En edes tiedostanut, että meillä on näin paljon ovia, luukkuja ja kansia ennen kuin tuo pieni innostui kuluttamaan valtaosaa päivästään niitä availlen ja sulkien. Vielä ei ole sormet jääneet väliin, mutta se on kyllä ollut käsittämättömän hyvästä tuurista kiinni, ei yrityksen puutteesta. Ja kun yhden oven saa tuolta suljettua kiinni, niin jossain muualla kämpässä on toinen jo ovi jo kokeilussa. Pikku-Ukosta se on valtavan hauska leikki, ehtiä aina seuraavaa rämpyttelemään ennen kuin äiti tai isä hoksaa, missä mennään.

Minä olen tänään taas tosi väsynyt. Minusta se ei ole hauska leikki. Jos en nyt kauheasti kaihoilekaan enää siihen aikaan, kun poika ei vielä edes kääntynyt (koska on tämä kuitenkin tosi paljon siistimpää meininkiä), niin kaihoan siihen ikään, missä voidaan istua hetki hiljaa ja rakentaa vaikka legoja.

Alan ymmärtää, miksi pienenkin lapsen kanssa kannattaa mieluummin viettää aikaa vaikka ulkona hiekkalaatikolla kuin ahtautuneena pikkuiseen kaksioon. Mene pois flunssa, niin mekin päästään ulos!

2 kommenttia: