keskiviikko 2. syyskuuta 2015

34+3 ja huoli mahan kasvusta

Kuinka vainoharhainen sitä voi olla? Siinä missä alkukesästä mainitsin sitä, että vatsa kasvaa älytöntä tahtia, panin loppukesästä ja elokuussa varsinkin merkille, että nyt se maha ei oikein kasvakaan (ainakaan samaa vauhtia). Ja sitten kesän jäljiltä alkoi tulla kommenttia siitä, että "voi miten sulla on pieni maha" ja "ethän sää oo ollenkaan kasvanut", josta olin ensin vaan wtf, jättäkää maha rauhaan ja sitten kommenttien jälkeen iski erilaiset huolet siitä, että kun nimenomaan ensimmäisen lapsen kanssa maha oli iso ja nyt toisen kanssa pieni (kiloja on tullut aika samaan tahtiin), niin onko siellä nyt varmasti tarpeeksi lapsivettä ja toimiiko se istukka vai synnytänkö mä keskosmittaisen lapsen yliajalla.

Totesin, että helpoimmin nukun, jos käyn selvittämässä mittoja - onneksi on avoneuvola! Täti ei yhtään nauranut huolelle ja katsoi sf-mitan kunnolla, kysyi muutkin tiedot (sokeriarvot, Rh-tekijän, turvotukset) ja totesi, että ei hän nyt kyllä olisi huolissaan. Joo, kohtu menee kyllä keskikäyrän alapuolella, mutta aika samassa kuin viimeksikin ja ihan normaalin rajoissa, kasvua on tullut ja tyyppi liikkuu kunnolla. Hyviä merkkejä.

Ja piti kotiinpäästyä kaivaa Pikku-Ukon aikainen neuvolakortti esiin. Muistikuva kohdun korkeudesta yläkäyrillä on kyllä ollut väärä, paitsi ihan lopussa. Aika keskimääräisiä sitten nämä molemmat, vähän mittaajasta vaihdellen. Näillä samoilla viikoilla molemmat aika samassa, nimittäin keskikäyrän alla. (Kuvassa yllä Pikku-Ukon, alla Pikkuveljen). Juu. Luulo tai muisti ei ole tiedon väärti.

Nyt jaksan odottaa sitä neuvolalääkäriäkin ihan rauhassa. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti