maanantai 20. toukokuuta 2013

Vesi on raskaana olevan paras kaveri

Oikeasti, vesi on ihan paras juttu. No senkin takia tietty, että pitää meidät ihmisinä toiminnassa, mutta olen myös muuten tullut nyt vasta raskaana siihen lopputulemaan, että vesi on kyllä erittäin jees.

Ensinnäkin: oikeasti mikään ei tehoa siihen himputan turvotukseen niin kuin säännöllinen veden juonti. Huomaa kyllä heti, kun jättää juomatta. Ja suihkut tuntuvat ihanalle, kun lämmin vesi valuu mahan yli ja rentouttaa kunnolla (toivottavasti myös silloin, kun synnytys käynnistyy...)

Mutta kaikista ihanimmalle tuntuu tällä hetkellä uiminen. Mä en edes ennen ole ollut mikään himouimari, hyvä kun kerran vuoteen olen saanut uimahallille raahauduttua, mitä nyt Jiin kanssa sympatiakurssille väänsin itseni, kun katsoin että aikuisen miehen pitää osata mökkirannassa uida muutakin kuin koiraa. Nyt osataan molemmat, tosin mun voimat ei perhoseen riitä eikä kroolikaan tunnu omalta, vaikka teoriassa sujuukin.

Mutta se rintauinti tai sammakko, se on ihanaa. Oon käynyt nyt pari viikkoa melkein joka toinen päivä uimassa ja kyllä tekee hyvää! Ja varsinkin nyt kun selkä muuten kiukuttelee ja kaikki liikkuminen kävelystä lähtien on yhtä töksähdystä ja läähätystä, on sammakossa se lähtöliuku (jos saa vielä ponnistaa seinästä) kaikkein paras kokemus. Sitä sukeltaa ja on veden ympärillä eikä tätä himpuran mahaa edes huomaa. Ja sitä hengittää hyvin ja tasaisesti. Parasta on, kun on uinut jo 700 metriä tai niillämain, kun kroppa on oikeasti pehmeä, joustava ja kaikki liike vain soljuu. Sitä menee vaan kierros toisensa perään ja nauttii siitä, kun joka liike on niin helpon ja kevyen tuntuista (tai saa siinä lihakset tehdä työtä, mutta se painottomuuden tunne on parhautta!). Harmi vaan, että lähiuimahalli menee puolentoista viikon päästä remonttiin, joten pitää uida nyt varastoon niin paljon kuin jaksaa.

Apropoo, jossain synnytysoppaassa kehoitettiin "sukeltamaan" jokaiseen supistukseen. Pitääkin katsoa, mitä se tarkalleen ottaen oli. Kaikkea sitä altaassa miettiikin. Tänään mietin tuota ja euriborkorkoja. Näppärää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti